Дома / Вицови / Виц на денот (страна 2)

Виц на денот

Магии

Tетоец бил у Индија за да научи да прае маѓие. Се вратил у Тетоо и пријателиве го натерале да покаже што научил.
Почнал со првиот:
– Затвори ги очите. У пустина си. Вручина е … – Чуеков почнал да се поти. “Глеаш оаза, а ти се причинуе.
Овја почнал да се тресе , у тој момент маѓионичаров рекол “ПУФ” и чуеков се разбудил ….
“Ај сега мене”, рекол другиот, и маѓионичаров почнал:
– Ти си на северниот пол, ладно е, мислиш ќе смрзнеш …- Чуеков почнал да се тресе …- Глеаш куќа, сакаш да влезеш да се загрееш, ноѓете не ти ида…- Овја не можел да мрдне, и во у момент маѓионичаров речекол “PUF”, и се разбудил.
Редот му дошол на третиот Тетоец, и маѓионичаров почнал:
– На плажа си, море, песок, пиво, лепотице.. Една ти намигнуе и те зема у соба. Изгледа топ од доле до горе. Длги ноѓе, кукоој, големи сисе.
У тој момент чуеков ги отвара очите и му вика на маѓионичаров:
– Само речи, “PUF”, ќе ти га ебем мајката и све под список…

Тежина

Трпе оди на доктор и докторот го прашува:
– Колку килограми си бил најтежок до сеа?
– 100 кила докторе..
– А најмалку?
– 3 кила и 800 грама, ама тоа беше многууу одамна…

Возачка

Тип вози кола, одеднаш БАМ, некој го удира. Искача од кола нервозен, гледа кој го удрил.
Во колата позади плавуша.
– Ти ма гледаш ли што направи? Си полагала ли возачки?!
– Ма сто пати поише од тебе!

Анкета

Трпана ја застанале на улица да одговори на анкета:
– Добар ден Госпоѓо, дали сте мажена?
– Да.
– Според Вас, што е најважно во бракот?
– Дефинитивно вниманието…
– А зошто вниманието?
– Па морам да внимавам да не ме фати маж ми!

Казна

Го застанала полиција Трпе и му се обраќа:
– Господине, возачка немате, прва помош немате, појас немате… Кажете што имате?
– Имам 50 евра.
– Па така кажете, човек треба со клешти да ви ги вади од џебот…

Збунка

Трпана лута му се дере на Трпе:
– Ѓубре едно! Си спиел со сестра ми!
– Ама не е така, се збунив ве помешав…
– Па како успеа бе? Јас сум црнокоса а таа е русокоса?
– Ама презимето ви е исто.

Сметка

Пијан Трпе ја чита сметката во кафана:
– 2 коњака – 120
– салата – 85
– ако помине – 130
– 4 пива – 320
Го вика келнерот:
– Што ти е ова “ако помине”?
– Е не помина…