Крава

Трпана му се дере на Трпе:
– Уште еднаш кажи ми дека сум крава, се разведувам од тебе. А, сега си легнувам, нозете ме болат од работа.
– Предните или задните?

Обиди се со

Дуксер

Трпе пробува дуксер во бутик, а продавачката го гледа и му вика: – Мислам дека …