Дома / Вицови / Виц на денот (страна 10)

Виц на денот

Повик

Малиот Трпе му вика на татко си:
– Тато некој ти ѕвони на мобилниот!
– Види сине кој ѕвони оти си мијам раце?
– Те бара “БОЖЈА КАЗНА”!
– Бргу бе јави се, мајка ти е!

Брак

Данашњи бракови:
Матичар: Кој ФБ профил ке га користите?
Муж: Ја ке си га задржу мој!
Жена: Ја ке си га задржу мој, а ке га користу и његов!

Одговарање

Малиот Трпе одговара пред цел клас, ама не му оди најдобро, па професорот му вели:
– Ех Трпе, repetitio est mater studium.
А Трпе возбудено му враќа:
– А ја на тебе и жена ти и ќерка ти!

Рентген

Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
– Имате лебарка во белите дробови. Треба да одите во Германија на операција.
Отишол во Германија, го прегледале таму и му рекле:
– Вие сте 15-ти пациент што ни доаѓа од Македонија. Белите ви дробови се совршено здрави. Кажете им на докторите таму дека имаат лебарка во рентгенот!

Трчање

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато! Да те прашам нешто?
– Прашај бе сине.
– Зошто секогаш мажите трчаат по жените, a не и обратно?
– А бе сине… како може такво нешто да прашаш. Па кај се видело стапицата да трча по глувчето?!

Слика

Трпана го прашува Трпе:
– Зошто секогаш ја носиш мојата слика во паричникот.
– Кога се соочувам со некој проблем, без разлика колку голем ми изгледа, ја погледнувам твојата слика и проблемот исчезнува.
Трпана задоволно:
– Ти давам сила и надеж?
Трпе одговара:
– Да! Ти ја гледам сликата и се прашувам: „Кој проблем може да е поголем од овој?!

Крава

Трпе купил крава. По некое време ја носи на ветеринар:
– Убаво си јаде докторе, млеко убаво дава, послушна е, општо добра е, ама кога ќе ја одведам кај бикот, ќе седне на газот и не мрда.
– Да не ја купивте од Прилеп?
– Да бе, докторе, како погоди?
– Жена ми е од таму!

Избор

Трпе ја прашува Трпана:
– Мила, што да пуштам, порно или фудбал?
– Што знам миличок, ај порно… Фудбал, горе-доле, знаеш како се игра!

Донација

Младиот комшија ја среќава комшивката во лифтот.
– Каде ќе одиш, Трпано? – Прашува комшијата.
– Одам да давам крв.
– Колку се плаќа за давање на крв?
– Па 20 евра.
– Леле, малку! Јас, пак, одам да донирам сперма и банката ми плаќа 50 евра.
Трпана стегнува усни и луто тргнува напред. Наредниот ден, пак се среќаваат во лифтот.
– Пак ли крв ќе даваш, Трпана?
– М-мм…, одговара таа со полна уста!

Пари

Разговараат двајца старци:
– Абе Цветко, кога имаше 20 години одеше со 20 годишни девојки, на 50 години одеше со 20 годишни девојки,
cега со 80 години пак одиш со 20 годишни девојки!
– Добро…
– Епа како ти успева?!
– Абе и 100 години да имам, 100 евра cи се 100 евра!

Пилинг

Трпана го прашува Трпе:
– Драги да ми дадеш пари за пилинг!
– Што е пак сега тоа?
– Да си ја помладам кожата да ми биди мека и мазна.
– Вие змиите нели сами си ја менувате кожата?!