Дома / Вицови / Виц на денот / Главоболка

Главоболка

Неандерталец и вели на жена си:
– Ај да се онадиме!
– Абе чоек кај најде сега?
Земал со стапот ја удирил по глава и пак ја прашува:
– Сеа ќе се онадиме или не?
– Море чоек, остај ме сега главата ме боли!

Обиди се со

Сакање

прашуе га кумановка мужа ву: – Мужу, колко ме сакаш ти мене, од ед’н до …