Втор брак

Цветко збунет го прашува Трпе:
– Трпе, стварно ли се разведе од Трпана, па после се зема со сестра и?
– Да, вистина е.
– Е зошто бе човече?
– Па се навикнав на тештата.

Обиди се со

Ист

Разговараат две плавуши: – Убава ли плата зема маж ти? – Како сите други. – …