Дома / Вицови / Брзини

Брзини

Некој селанец си купил кола. Комшијата го сретнал и го прашува:
– Како се погоди колата?
– Добра е. На одење накај град стигам за еден час, а се враќам за 5 часа.
– Што така?
– Епа за напред има 5 брзини, ама за враќање само една.

Обиди се со

Порака

Му ѕвони телефонот на Трпе од непознат број: – Добар ден Трпе, сигурно се прашувате …