Дома / Коте Пратикучи

Коте Пратикучи

Дуксер

Трпе пробува дуксер во бутик, а продавачката го гледа и му вика: – Мислам дека ви е голем. Трпе ја погледнува под око и и вика: – Добро мислите, девојко!

Повеќе...

Шега

Судијата прашува: – 3ошто му го помодревте лицето на маж ви? – Како да не го удрам господине судија. Само што излегов на кафе со другарките, тој ми ѕвони да дојдам бргу дома. Дојдов дома, а тој почна да ме гушка, да си игра со мојата коса и да ми …

Повеќе...

Калугерки

Дошле неколку калуѓерки на исповед. Првата вика: – Оче, грешев. Го допрев со прст. – Одма оди и стави го прстот во светата вода! Доаѓа втората: – Оче, грешев. Го фатив со рака. – Ајде и ти, одма стави ја раката во света вода! Одеднаш една калуѓерка од крајот на …

Повеќе...

Цигари

Влегува Цветко во продавница, си купува цигари, ги отвара и пали една. Продавачот му вика: – Извинете господине, тука не се пуши! – Е како продавате цигари, а не се пуши? – Епа, ние и тоалетна хартија продаваме…

Повеќе...