Дома / Вицови / Личности / Пат околу светот

Пат околу светот

Трпана му вика на Трпе:
– Трпе, ако фатиме на лото, ќе одиме ли на едно патување околу светот?
– Секако дека ќе одиме, јас на запад, ти на исток.

Обиди се со

Комплимент

Трпе и вика на здебелената Трпана: – Сало на страна, супер изгледаш!