Дома / Вицови (страна 3)

Вицови

Скарани

Трпана оди на гости кај Цвета и ја прашува: – Каде е маж ти, уште ли сте скарани? – Не, не… Ене го таму во дворот. – Во дворот? Не го гледам… – Во дворот, раскопај малку ќе го видиш!

Повеќе...

Дување

– Си замисли ли желба пред да дувнеш? – Да. – Ти се исполни желбата? – Не! Ми ја земаа возачката.

Повеќе...

Прашање

Мајка со дете вади пари од банкомат и детето ја прашува: – Мамо, a тато внатре ли е?

Повеќе...

Изневерување

Малиот Трпе ја прашува баба си: – Бабо, дедо те изневеруваше ли? – Не внучко. – Значи многу те сакаше? – Не! Не можеше, во секое јадење му ставав лук.

Повеќе...

Деца

Боки оди на доктор и му се жали: – Докторе, јас сум во брак 5 години, а сеуште немам деца. – Зошто мислите дека проблемот е во вас? Ајде нека влезе и жена ви. Боки ја отвора вратата, и вика: – Игоре! Дојди бе!

Повеќе...

Коктели

Влегува Цветко во бар, седнува до две многу убави девојки и порачува: – Келнер два коктели за дамиве! – Џабе губиш време, ние сме лезбејки. – Како да го сфатам тоа? – Па така, ние сакаме секс само со жени. Цветко повторно порачува: – Келнер, три коктели за нас лезбејките!

Повеќе...

Шега

Судијата прашува: – 3ошто му го помодревте лицето на маж ви? – Како да не го удрам господине судија. Само што излегов на кафе со другарките, тој ми ѕвони да дојдам бргу дома. Дојдов дома, а тој почна да ме гушка, да си игра со мојата коса и да ми ...

Повеќе...

Локум

Се возат во воз Влав и Црнец. Црнецот извадил ананаси и портокали да јаде, Влавот го гледа и го прашува: – Што ти е тоа? – Јужно овошје. Сакаш да пробаш? Му изел Влавот два ананаса и три портокали По некое време тој вади локум и Црнецот му вика: – ...

Повеќе...

Резерви

Се враќа маж дома и почнува да бара љубовник насекаде низ куќата. За тоа време љубовникот скроз гол се скрил во замрзнувачот, мислејќи дека таму нема да го открие. – Кажувај каде си го скрила, зошто ќе ве убијам и двајцата! – Ама не сум го скрила, не знам за ...

Повеќе...