Дома / Вицови (страна 2)

Вицови

Труба

Плавуша го прашува своето момче:
– Излегуваме вечер?
– Да, во 22 ќе поминам кај тебе пред зграда чим ти засвирам симни се.
– А каква кола имаш?
– Немам кола, труба имам!

Исповед

Трпана го прашува Трпе:
– Беше денес да се исповедаш?
– Бев.
– И што ти кажа свештеникот?
– Кој свештеник?
– Па, на кого се исповеда?!
– На шанкерот.

Понуда

Трпана кон Трпе:
– Трпе, каква ти е оваа порака во телефонот?
– Каква порака?
– Прашува дали сакаш орален секс во петок?!
– А бе, па овие од Телеком, претеруваат со тоа понудите…

Коњ

Си ја вози еден човек запрежната кола кога наеднаш коњот му вели со човечки глас:
– Те молам, да одморам малку.
Човекот се уплашил и прснал да бега. Трчал околу 10 минути, се изморил и седнал да се одмори на сенка под едно дрво. По кратко време до него дотрчува и неговото куче и му вели:
– Ебати коњот, не извади од памет, а?

Пиво

– Какво пиво сакате?
– Лашко.
– Т’мно?
– А светло имате ли?
– Имамо.
– Па пуштите га, да Ви ебу цицие, у т’мнину седимо од прееска!

Љубов

– Бабо, шо е тоа секс?
– Е ќерко, кога бев млада, копав у нива, и знаеш како е, ратно стање, доаѓа еден млад Германец, ме обљубува и ми остава пари.
– А бабо, шо е тоа групен секс?
– Па после тоа стално доаѓаа неговите другари, ме обљубуваа и ми оставаа пари.
– А бабо, шо е тоа љубов?
– Тоа ќерко го измислија партизаните и комунистите, да не плаќаат…

Спиење

Го гледам комшијата простира алишта во 4:00 наутро. Го прашувам:
– Абе комши, што правиш?
– Еве да ги ставам алиштата да се сушат.
– А кога испра?
– Додека готвев.
– Додека готвеше? А кога спиеше?
– Кога се женев…

Казна

Разговараат двајца пријатели:
– Што има ново?
– Се оженив за полицајка.
– Ооо, честито! И како е?
– Ќути не прашувај… Уште на првата брачна ноќ ми залепи 2 казни.
– За што?
– Едната за зголемена брзина, а втората за влез на погрешно место!

Осмици

Даѓа дома Трпе и и вика на Трпана:
-Трпано, ќе те оставу.
-Зашто бре Трпе?
-Низ град се зборе дека си се сексала многу.
-Трпе, да те питам неколку работе, па после ме остављај.Чувам ли ти децу?
-Трпано, што е право право е, немам никакву примедбу за тој.
-Трпе, готву ли ти убаво?
-Трпано, што е право право е. Кт направиш едење иде ми се и прсти да си изеду, толку укусно куваш.
-Перу ли те?
-Неможу да се пожалу. Никат ни мене ни деца не си пуштила непрани од дома да искочемо.
-Оште овој Трпе. Кт сексамо, праву ли ти ОСМИЦЕ?
-Леле Трпано, немој да спомињаш ОСМИЦЕ. Од тија твој ОСМИЦЕ иде ми се да побрлавеју. Толку ми е убаво.
-Е па овакој мој Трпе. ОСМИЦЕ не се учив у купатило и у кујну!

Корона

Трпе и вика на Трпана:
– Срце, ај ќе кажемо дека имамо Корона вирус, нека мислив сви дека смо биле у Италију…

Расправија

Трпана се расправа со Трпе:
– Ти знаеш ли колку време веќе не сме воделе љубов?!
– Ете, ти пак се фаќаш за некои работи од пред 5 години…

Крштевање

Крштеваат маж од околу 40 години. По едно време попот вели:
– Одговори три пати. Се откажуваш ли од сатаната?
Мажот се врти кон попот:
– Дедо Попе, ти ме крштеваш или ме разведуваш?!