Дома / Вицови (страна 3)

Вицови

Страв

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато ако те нападне тигар, шо ќе правиш?
– Попара ќе го напраам!
– А ако те нападне лав?
– Ќе го смачкам ко комарец!
– А ако те нападнат и лавот и тигарот истовремено?
– Ќе ги скршам бе, салата ќе ги напраам.
– Тато бе, тебе изгледа само од мама ти е страв!

Чоколадо

Купува Влав чоколада за да ја израдува жена си дома:
– Еве ти срце една коцка да се заблажиш.
– Зашто само една?!
– Па останатот спакувај го и чувај го за децата.
– Кои деца, па ние немаме деца?!
– Што се секираш, ќе имаме некогаш.

Џентелмен

Трпана разговара со пријателка:
– Нема веќе вистински мажи, вистински џентлмени!
– Е како нема? Мојот дечко ми го држи чадор кога врне дожд додека јас менувам гумата на колата!

Скршеница

Млад човек со преврзана рака доаѓа во поликлиника.
– Докторе, изгледа ја скршив раката.
– Како се случи?
– Сакав да избегнам дете…
– И колата ви излета некаде настрана од патот?!
– Не… паднав од креветот.

Одмор

– Душо каде ќе одиме на одмор?
– Каков одмор ма, шо ти е тебе? Треба да мислиме како да го вратиме кредитот.
– Па и таму можеме да мислиме…

Во кино

Две плавуши отишле во кино. Едната плавуша се жали:
– Овој до мене го дрка.
– Игнорирај го.
– Не можам, го дрка со мојата рака.

Осветување на дом

Трпе ѕвони во црвка:
– Попе, сакам да ја осветам куќата, колку ќе ме чини?
Попот го прашува:
– А колку квадрати е?
Трпе замислен, му вика:
– Попе, абе за осветување те прашав, не за кречење.

Азбука

На испит:
– Колега,колку букви има азбуката?
– 6 букви!
– Како бе 6?
– Па А З Б У К А, 6 букви!

Бесценето

Цвеќе-300 денари
Такси-150 денари
Кино-300 денари
Вечера-2000 денари
Подарок-4000 денари
Хотелска соба-2000 денари

Изразот на неговото лице кога ќе му каже дека имаш менструација-БЕСЦЕНЕТО!!!

Авион

УЛАЗА ПЕДЕР У АПТЕКУ И ТРАЖИ ВИАГРУ :
– ПРОДАВАЧКА : аааааааа днска ќе га дизамо авион а?
– ПЕДЕР : аааааааа НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, днска ја ќе се возу!

Извршител

Ми се јави еден извршител прееска…
– Ми вика шо сакаш да ти земам за роденден!?