Дома / Вицови / Личности / Полиглот

Полиглот

Го прашале Трпе:
– Трпе колку јазици зборуваш?
– Осум.
-Еј, осум!? Ај кажи нешто на италијански.
– Бонжур.
– Ееее па тоа е француски…
– Епа тогаш девет.

Обиди се со

Дупло

Трпе се враќа мртов пијан. Трпана со висок тон: – Пак се врати мртов пијан, …