Школки

Поминува Трпе преку Камен мост и го гледа Тарзан како се спрема да скокне во Вардар:
– Немој да скокаш, долу има многу школки!
– Јас сум Тарзан, крал на животните, не се плашам ниту од лавови, ниту од слонови а камоли од вашите школки.
Скокнал Тарзан и после 5 минути излегува целиот со крв и го прашува Трпе:
– Какви се тие школки на дното?
Трпе:
– Па има две од фиќо и една од лада…

Обиди се со

Брачна ноќ

Прва брачна ноќ. Трпе ја вика мајка си во 3 на полноќ: – Што е …