Дома / Вицови / Виц на денот (страна 3)

Виц на денот

Долг

Му вртат на Цветко од Банка:
– Ало, овде Весна од Стопанска банка на телефон.
– Весна те молам не ми се јавувај, жена ми е љубоморна.
– Ама господине вие имате долг!
– Ако те слушни за ова, навистина ќе ми направиш многу проблеми.

Време

Седат двајца Грци покрај морето и пијат узо:
– Лошо време дојде Димитрис. Лошо Ќе мора многу да се работи.
– Ние ли?
– Не бе ние! Германците.

Афера

Државен службеник оди на суд поради афера. Жена му загрижена го прашува:
– Леле мажу, а ако те осудат и да треба да лежиш?
– Јас колку можам да лежам, тие толку не можат да ми дадат!

Двојка

Фотограф на свадба:
– Па, каде е среќната двојка да ги сликам!?
Младоженецот:
– Ете ги, невестата и мајка ѝ!

Повик

Малиот Трпе му вика на татко си:
– Тато некој ти ѕвони на мобилниот!
– Види сине кој ѕвони оти си мијам раце?
– Те бара “БОЖЈА КАЗНА”!
– Бргу бе јави се, мајка ти е!

Аранжман

Влавче плива во базен и одеднаш му вика на татко си:
– Тато, Тато! Голтнав вода од базенот!
– Пиј, пиј, сине… Ол-инклузив сме! Сѐ е платено!

Брак

Данашњи бракови:
Матичар: Кој ФБ профил ке га користите?
Муж: Ја ке си га задржу мој!
Жена: Ја ке си га задржу мој, а ке га користу и његов!

Одговарање

Малиот Трпе одговара пред цел клас, ама не му оди најдобро, па професорот му вели:
– Ех Трпе, repetitio est mater studium.
А Трпе возбудено му враќа:
– А ја на тебе и жена ти и ќерка ти!

Рентген

Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
– Имате лебарка во белите дробови. Треба да одите во Германија на операција.
Отишол во Германија, го прегледале таму и му рекле:
– Вие сте 15-ти пациент што ни доаѓа од Македонија. Белите ви дробови се совршено здрави. Кажете им на докторите таму дека имаат лебарка во рентгенот!

Трчање

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато! Да те прашам нешто?
– Прашај бе сине.
– Зошто секогаш мажите трчаат по жените, a не и обратно?
– А бе сине… како може такво нешто да прашаш. Па кај се видело стапицата да трча по глувчето?!