Сметка

Пијан Трпе ја чита сметката во кафана:
– 2 коњака – 120
– салата – 85
– ако помине – 130
– 4 пива – 320
Го вика келнерот:
– Што ти е ова “ако помине”?
– Е не помина…

Обиди се со

Брачна ноќ

Прва брачна ноќ. Трпе ја вика мајка си во 3 на полноќ: – Што е …