Анкета

Трпана ја застанале на улица да одговори на анкета:
– Добар ден Госпоѓо, дали сте мажена?
– Да.
– Според Вас, што е најважно во бракот?
– Дефинитивно вниманието…
– А зошто вниманието?
– Па морам да внимавам да не ме фати маж ми!

Обиди се со

Дуксер

Трпе пробува дуксер во бутик, а продавачката го гледа и му вика: – Мислам дека …