Бурек

Трпе му вика на синот:
- Оди купи ми бурек со месо!
- Ако нема со месо да ти земам еклер.
- Ако нема со месо земи ми со сирење.
- Ако нема со сирење да ти земам со еклер.
- Ако нема со сирење земи ми пица бурек.
- Aко нема пица бурек да ти земам еклер.
- E, ако нема земи ми еклер!
- Ако нема еклер да ти земам тулумба!?

Привидение

Некој човек стопирал на автопат и одеднаш почнала силна невидена бура. Толку силно врнело што кутриот не можел да види прст пред око. За среќа покрај него поминал автомобил, а тој без размислување влегол во него. Внатре го чекало големо изненадување - автомобилот сам се движел, не бил управуван од никого. Преплашен тој продолжил да се вози, а срцето речиси престанало да му чука кога автомобилот почнал да се доближува до една кривина. Одеднаш се појавила некоја рака, го фатила воланот и почнала да управува со автомобилот. Тоа се случувало на секоја кривина.
Кога веќе се приближил до градот човекот не можел да го издржи сиот тој страв, па излегол од автомобилот и истрчал до првата кафеана. Нарачал пијачка и возбудено почнал да им раскажува на гостите што му се случило. Луѓето го виделе целиот мокар, исплашен и во солзи па не им останало ништо туку да му поверуваат на неверојатната приказна. По половина час во кафаната влегле двајца луѓе и едниот му вели на другиот:
- Еј гледај, ене го човекот што ни влезе во автомобилот додека го туркавме.

Англиска кола

Полицаец запира автомобил за проверка.
– Добро вечер! – вели полицаецот.
– Дооообрро вечер – одговара возачот на возилото.
– Вие како да сте пиеле алкохол ми се чини?
– Пиев, пиев… дааа…
– Што пиевте и колку?
– Па денес ја мажев ќерката и пред церемонијата со пријателите испивме по неколку ракии за храброст, потоа во црквата пиевме вино, во ресторанот шампањ и после толку ги измешавме што веќе не се сеќавам. Ама испивме и по неколку литри пиво и пак ракија.
– Вие се зафркавате ли со мене? Не ли гледате дека ве запира полицаец за проверка и за алкохолен тест?
– А вие не ли гледате дека колата ми е од Англија и жена ми е зад воланот!?

Фотограф

Трпе се жали на Цветко:
- Жена ми е како фотограф. Не ми дозволува ни да мрднам, а ме тера да се смеам.

Погоди кој

Брачна двојка добила по пошта две карти за опера, со ливче на кое пишувало:
"Погодете кој ви го праќа ова!"
Сопружниците мозгале кој би можел да биде испраќачот на билетите, и тоа за најдобрите места, но не можеле да насетат кој би бил толку љубезен.
Сеедно, заминале на опера и сјајно си поминале.
Враќајќи се дома, за несреќа, го затекнале станот целиот во неред, темелно опљачкан. На комодата нашле ливче на кое пишувало: "Сега знаете."

Шеќер

- Еј келнер, имаш шеќер?
- Да.
- Лошооо, баба ми умре од тоа.

Гордост

Трпе му вика на Цветко:
- Горд сум на мојата девојка.
- Зошто?
- Затоа што вчера беше толку пијана што не беше во можност да ме препознае.
- Па зошто си горд поради тоа?
- Затоа што кога намислив да ја бакнам, ме оттурна и ми кажа:
- Не, стој, јас имам момче!

Прашања

Кога се купува нова кола, секој има прашања.
Таткото:
- Колку троши?
Мајката:
- Дали навлаките ќе се совпаднат со костумчето?
Синот:
- Дали оди 200 км/ч?
Комшиите:
- Од каде пари за нова кола?

Нова година

Трпе го прашува Цветко:
- Каде за Нова година?
- Дома, фамилијарно.
- Да, да, дома најубаво си е.
- А ти, каде?
- Во Дубаи, 2 недели, се вклучено.

Д’ткање

Трпе д'ткал и решил да отиде на доктор за да си го реши проблемот:
- Ддддоооктореее, мммммоожетттте ли ддда ммми гго средддиттте гггласссот?
- Се разбира дека можам, но ќе морам да ви скратам 6цм од вашиот пенис.
Трпе се враќа дома среќен и и вика на Трпана:
- Трпанооо, не д'ткам повеќе!!!
- Супер, ајде да прославиме во кревет!
- Ама, Трпано, докторот ми го скрати 6цм...
- Молам? 6цм? Ако не ги вратиш, не се враќај дома.
И така Трпе отишол назад кај докторот и му вика:
- Докторе, ќе можете ли да ми ги вратите 6те сантиметри назад?
- Ннннееммммааа дддда ммммооожжжеее, Тттрррррпппее.

58

Инженери

Во еден бар биле тројца инженери, едниот Македонец, другиот Германец и третиот Американец. Приоѓа Македонецот и им вика:
- Добар ден, што ќе се напиете!?

112

Несакајќи

Трпе се дере на синот:
- Што направи со колата бе сине!?
- Несакајќи беше тато.
- Па и ти беше не сакајќи, па пак убаво те чував.