Македонската фудбалска репрезентација еднаш некако успеала да се пласира на Светско првенство. Задоволни фудбалерите, пошле кај некоја гатачка за да им го претскаже исходот од Светското првенство. Гатачката им предвидела 4 први места. Фудбалерите зачудени прашале:
- Како е можно тоа, 4 први места?
Гатачката:
- Први ќе отидете, први ќе играте, први ќе изгубите, први ќе се вратите.

Кога мислевме дека немаме ништо полошо од сегашната ситуација, се појави и “таа”. “Таа” не е женско иако е женски род. “Таа” е во форма

Здраво Дедо Мраз. Знам дека и оваа година пак ќе заебеш и нема да наминеш во оваа наша чудесна земја а отсекогаш сум се прашувал