Дома / Пишанки / Зошто воопшто го славиме 8ми март?!

Зошто воопшто го славиме 8ми март?!

8ми март е денот на жената или кај нас во Македонија познат како денот на мајката.

Денот на мајката е ден како и сите останати. Мајките се мајки сите 365 дена од годината, не само на 8ми март.

Меѓутоа зошто притисокот да мора да се слави овој ден…

Ако е празник зошто не е неработен ден?!

Подарувањето цвет на секоја женска особа што е во вашиот живот се чувствува како наметнато

Ако имате девојка која е постара од 24 години а помлада од 30 не знаете дали ќе ја навредите ако и купите поклон

Ако сте мајка најверојатно сами сте си го платиле поклонот.

И сами сте си го подготвиле ручекот…

Ако сте девојче фатени сте во замка дали и вие треба на некому да му поклоните нешто за празникот или не?

Секогаш има групи на жени кои слават по кафани…

Некои порано една недела

Некои подоцна една недела

Ако пробате да купите цвеќе на време на 8ми март ви се случило ова

А акосте оставиле за подоцна во денот сте го добиле ова

На крајот дали некој навистина знае зошто го славиме овој ден?

Не е важно зошто, важно е како! Затоа што ова е Македонија, а тука се слави најгласно!

П.С. Среќен 8ми март од Холовиц

Обиди се со

Многу причини зошто не треба да носите кацига

Дали некогаш вистински сте се запрашале која е поентата да носиш кацига додека возиш мотор …