Дома / Вицови / Расистички (страна 2)

Расистички

Слаткарница

Влав му вика на синот:
– Ако бидеш умен, ќе те однесам во слаткарница да ги видиш тортите…

Нов телефон

Рамче се фали на девојка му:
– Ти се свиѓа ли мојот нов ајфон?
– Да, колку го купи?
– Не го купив, го добив…
– Каде бе?
– Победив на трка!
– А колку учествуваа?
– Јас, полицаецот и сопственикот на телефонот.

Влашки сон

Влавче му кажува на таткото:
– Тато, вчера сонував дека си ми дал 100 денари…
– Да ми ги вратиш веднаш!

Презерватив

Во 1875 Новозеланѓаните го измислиле презервативот користејќи црева од овца.
Во 1905 Австралјанците го подобриле изумот со тоа што прво ги извадиле цревата од овцата.

Подароци

Дедо Мраз дели подароци на улица, а меѓу собраните бил и Рамче.
Дедо Мраз:
– Кој сака кола?
Рамче:
– Јас сакам.
Дедо Мраз:
– Кој сака топка?
Рамче:
– Јас сакам.
Дедо Мраз:
– Кој сака компјутер?
Рамче:
– Јас сакам.
Дедо Мраз веќе изнервиран:
– Кој сака ќотек?
Рамче:
– Дајте бе луѓе, земете и вие нешто не само јас.

Невина

Го ожениле Рамче и ја донеле новата жена дома. После првата брачна ноќ, Рамче искача од куќарката и налетува на татко му. Татко му го прашува:
– И сине, каква е?
– Тато, беше невина…
– Бркај ја од дома, ако не чини за нејзината фамилија, нема да чини и за нашата.

Син

Му се родил син на Рамче и целиот среќен оди до болницата за да го види. На влезната врата не го пуштиле да влезе, па застанал под пенџерето и почнал да вика:
– Неџмиеее… Неџмии…
– Што се дереш Рамче? – извикала жена му.
– Личе ли на мене?
– Неее…
– А на тебе?
– Неее…
– На татко ми?
– Ма јок!
– А на татко ти?
– Уште помалку.
– Епа на кого личе?
– Што ќе ти кажувам кога и онака не го познаваш човекот.

Нов стан

Рамче добил социјален стан од општината, опремен комплет. По месец дена оди Рамче во општина и го враќа клучот:
– Еве ви го станот, да ви се серам во него!
– Што е бе Рамче? Што не е во ред?
– Откако се вселивме во станот, жена ми секој ден се бања, пичката и нема веќе ни вкус ни мирис…

Близначиња

Циганче: Дај 5 денара, Господ две близначиња да ти даде.
– Не сакам близначиња..
Циганчето: Епа добро едно близначе..

Живеалиште

Го затвориле Рамче во полиција и го прашуваат:
– Како се викаш?
– Рамче.
– Каде живееш?
– Пролетерска 10.
– Не лажи бе! (следува ќотек)
На вториот ден:
– Како се викаш?
– Рамче, бе бате.
– Каде живееш?
– На пролетерска 10, бе бате.
– А бе, зошто лажиш! (пак ќотек)
На третиот ден се повторува истото и го пуштат да си оди.
Се прибира дома, и пред врата го чека Ајшето и му вика:
– Ах мој Рамче, оди криј се каде знаиш, три дена идат полицајци и питуат “тука ли живее Рамче”, а јас ги лажам “нема таков човек тука.”