Гости

Влав прашува комшија:
– Ми дојдоа 9 гости, а имам 6 столици. Имаш 3 столици?
– Имам.
– Одлично, сега ќе ти пратам тројца гости.

Обиди се со

Љубовник

Се враќа Трпе од работа и ја гледа Трпана седната на кауч со љубовникот: – …