Тоалет

Отишол Македонец на работа во Јапонија и само што излегол од авионот, го стегнал стомак. Бргу отрчал во првото јавно веце. Се олеснил и се врти околу себе: никаде нема тоалетна хартија. На ѕидот пред него имало три копчиња. Го притиснал првото и млаз топла вода му го измил задникот. Веднаш го притиснал и второто копче: топол воздух му ја исушил влагата на задникот. Љубопитно го притиснал и третото копче. Одеднаш му паднало мрак на очи.
Се буди утредента во болница, а до него седи медицинска сестра и на лош англиски јазик му објаснува:
– Имавте несреќа, но докторите Ви го спасија животот. За неколку дена ќе можете да излезете од болница.
– Аха… Туку сестро… Што беше тоа третото копче?
– Ааа, тоа е за вадење тампони кај жените. Повелете, вашите јајца…

Обиди се со

Порака

Му ѕвони телефонот на Трпе од непознат број: – Добар ден Трпе, сигурно се прашувате …