Дома / Вицови / Плавуши (страна 27)

Плавуши

Муабет

Две плавуши разговараат:– Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне?– Директор!– Зошто директор?– Да се расфрла со пари, нормално. А ти?– Ја сакам да биде фудбалер.– Зошто баш фудбалер?– Кога ќе промаши гол сите да викаат: Да ти ебам мајката! Да ти ебам мајката!

Повеќе...

Плитка вода

Некој селанец сакал да ја помине реката со трактор, ама не знаел колку е длабока.Здогледал некоја русокоса покрај патот.– Невесто, рекава длабока е?– Не!Тргнал овој низ реката со тракторот и потонал целиот.– Добро мори жено, нели е плитка водава.– А бре плитка е прееска на едни шатки до пола им …

Повеќе...

Изрека

Зошто плавуша ги отвара нозете кога паѓа од висина?па нели секоја книга се отвара таму каде што е најчесто читана!

Повеќе...

Интелегенција

– Што станува кога плавуша ќе премине граница на некоја земја?– Просечниот коефициент на интелигенција на едната земјата расте, а на другата се намалува.

Повеќе...

Разговор

Зборуваат две плавуши по телефон.– Добар ден, дали е тоа телефонскиот број два, два, шест, еден, два, седум! – Не, ова е двеста дваесет и шест, сто дваесет и седум!– Упс, извинете што ве разбудив.– Нема врска и онака ѕвонеше телефонот!

Повеќе...

Екстра-големи кондоми

Влегува плавуша во аптека и прашува:– Дали имате екстра-големи кондоми?– Да, имаме. Сакате ли да купите?– Не, благодарам. Ќе ви пречи ли ако седам покрај вратата и чекам некој да купи од нив?

Повеќе...