Фичо

Некој човек возел со фичо над 100км на час низ град.
Го стопира полицаец и му вели:
– Двеста евра.
– Дај уште сто и твое е!

Обиди се со

Казна

Разговараат двајца пријатели: – Што има ново? – Се оженив за полицајка. – Ооо, честито! …