Пченка

Зошто плавуша во ташната секогаш носи огледало и пченка?
– Огледало за да се осигура дека не е кокошка, а пченка за секој случај.

Обиди се со

Осамена

Плавуша се жали на другар: – Многy сум депресивна. – Од што? – Дебела сум …