Надимак

Цветко го прашува Трпе:
– Комши зoшто кучето ти се вика Белчо, а е црно како ноќ?
– А жена ти, зашто вика Убавка, а комши?!

Обиди се со

Одмор

– Душо каде ќе одиме на одмор? – Каков одмор ма, шо ти е тебе? …