Дома / Пишанки (страна 5)

Пишанки

Скопска ситуација депресинг

Живеам во Скопје целиот свој живот, освен оние години кога не живеев, тука сум роден како трето колено в град, а некаде осумнаесето колено од скопската околија. Фино звучи нели, помпезно и чисто градски. Можеби и таков нагласок ќе удрам сега со своите небитни плачки на лист хартија. Пред одредено …

Повеќе...

Кариера и реципроцитет на фецес како нус појава

Кај нас најлесно е определба на кариера. Еве на пример, јас колумни во локумни пишувам. За овој рецепт беа потребни само интернет пристап и компјутер. Нејсе за нејзе, како младината станува имуна на сите трендови и ја определува кариерата и љубовта кон работата. Просто не можам да поверувам колку ентузијастички …

Повеќе...

Слаткиши на еден изгорен евреј

Аудио верзија горе! Деновиве се појави една невообичаено позитивна статистика на нашиве напатени простори. Позитивна колку што е позитивна еврејската приказна во времето на втората светска војна. Фасадно добро поткрепена и со одлична изолација, некој си статистичар или статистичарка статично го дрви за тоа колку ние сепак и покрај крајот …

Повеќе...

Топ 5 вицови за 2011

1. Новчаник Јавља се кумановац у радио и вика: – Ја најде новчаник! – Добро и што најде у њега? – Па имаше 1500 евра, 150 000 ден. и лична карта на име Зоран. – И добро, што сакаш с`г? – Па, ако може една песна за Зокитаааа!!! 2. Логика …

Повеќе...

Топ 5 вицови за 2010

1. Попаметни Малиот Трпе дискутира со татко му: – Тато, кои се попаметни, татковците или синовите? – Татковците. – Убедено одговара Трпе. – А кој ја измислил парната машина? – Џемс Ват! – А што не ја измислил татко му? 2. Кумановец Фатија кумановац златну рибу и она му кажала …

Повеќе...