Дома / Факти (страна 2)

Факти

Факт #161

“Слатка смрт” е термин кој се употребува за смрт од хипотермија, затоа што се чувствува желба за сон и благосостојба. Жртвите најчесто умираат со насмевка на лицето.

Повеќе...

Факт #160

Гласната музика му пречи на вашиот вид, затоа најчесто намалуваме музика пред да погледнеме подалеку.

Повеќе...

Факт

Во пустината Сахара постои градче по име Тидикелт во кое 10 години не паднала ниедна капка дожд.

Повеќе...