Дома / Вицови / Тоалет

Тоалет

Цветко работел како молер во куќата на Ферус Мустафов и му раскажувал на Трпе:
– Леле Трпе, куќата му е супер уредена, а најјако е што во тоалетот има златна шоља!
– Абе ајде, златна?
– Да златна, сакаш да одиме да видиш?.
Одат кај Ферус, ѕвонат на ѕвончето, излегува жена, и Цветко вика:
– Здраво, ни сме молерите што работиме кај вас.
А Жената се врти и вика:
– Феруууусс! Еве го молерот што ти се испосра во саксафонот!

Обиди се со

Јасновитка

Трпана оди кај јасновидка: – Памтите ли, дека пред три години ми предвидовте, дека ќе ...