Дома / Факти (страна 2)

Факти

Факт #167

Човекот просечно трепка околу 25.000 пати на ден.

Факт #166

Мажите најчесто први кажуваат “те сакам”.

Факт #165

Новородените бебиња плачат без солзи.

Факт #164

Луѓето користат 72 мускули додека говорат.

Факт #163

Кравите имаат различен акцент на мукање, зависно од тоа каде потекнуваат.

Факт #162

Видот на тигрите навечер е 6 пати подобар од видот на човекот.

Факт #161

“Слатка смрт” е термин кој се употребува за смрт од хипотермија, затоа што се чувствува желба за сон и благосостојба. Жртвите најчесто умираат со насмевка на лицето.

Факт #160

Гласната музика му пречи на вашиот вид, затоа најчесто намалуваме музика пред да погледнеме подалеку.

Факт #159

Најтивката соба во светот е -9 децибели, доволно тивка да ја слушнете сопствената крв како тече.

Факт #158

Првата нова година била прославена пред околу 4000 години од Вавилонците.