Тежина

Трпе оди на доктор и докторот го прашува:
– Колку килограми си бил најтежок до сеа?
– 100 кила докторе..
– А најмалку?
– 3 кила и 800 грама, ама тоа беше многууу одамна…

Обиди се со

Мажење

– Трпано, ти омажи ли се? – Не. – Е оти ма? – Не знам. …