Сон

Се буди Трпана и му кажува на Трпе:
– Срцка, сонував дека сум си купила штикли од 150 евра.
– Спиј мила, спиј додека не си најдиш поефтини.

Обиди се со

Љубовник

Се враќа Трпе од работа и ја гледа Трпана седната на кауч со љубовникот: – …