Риболов

Трпе поминал два дена со својата љубовница, а и рекол на сопругата дека е по риба.
На пат кон дома, влегол во продавница за риболов за да купи крап како алиби.
Го плаќа крапот и му вика на продавачот:
– Ај те молам фрли го крапот преку шалтерот кон мене.
– Зошто?!
– Па, да можам со чиста совест да кажам дека сум го фатил.

Обиди се со

Љубовник

Се враќа Трпе од работа и ја гледа Трпана седната на кауч со љубовникот: – …