Шверцање

Рамче и жена му сакале да пренесат твор преку граница, иако бил забранет пренос на животни. Пред граница:
– Жено бутај го творов во гаќи!
– Ама Рамче смрди многу.
– Бутај го мори!
– Ама смрди, труе…
– Абе бутај го, па ако треба и нека се отруе!

Обиди се со

Чешел

Оди Влав по улица и среќава пријател исто така Влав, па го прашува: – Каде …