Дома / Вицови / Разговор

Разговор

Влав оди во главната пошта и прашува на шалтерот кај телефонските говорници:
– Може ли да нарачам 5 секунди разговор со ЊуЈорк?
Службеничката го погледнува чудно, но кимнува со главата за согласност.
– Ѕвонете од кабина број 2.
Од кабината се слуша:
– Жено, какаше ли?!
– Да!
– Добро, чао!
Жената згрозена, но од љубопитност прашува:
– Добро, да ве прашам, што разговор беше тоа?
– Е што толку се чудите? Кака – значи јаде! Јаде – значи има пари! Има пари – значи се е во ред!

Обиди се со

Ракија

Oтвара га муж фрижидер, фаќа се за ладну ракију, a жена га гледа и му …