Трепкач

Седат двајца цајкани во патролна кола и едниот му вика на другиот:
– Дај, види дали работи трепкачот на твојата страна.
Овој погледнува и вели:
– Сега работи, сега не работи, сега работи, сега не работи…

Обиди се со

Полицајци

Влагаат двајца полицајци во библиотека. Библиотекарката: – Да не врне надвор?