Празник

Полицаец сопира возило:
– Господине зошто возевте толку брзо?!
– Се заседнавме со пријателите, слвевме Илинден, а жена ми дома сигурно загрижено ме чека.
– Ама господине, Илинден беше пред две недели!
– Па затоа и јас брзам!

Обиди се со

Униформа

Се враќа полицаец од работа доцна вечерта, ја соблекува униформата и таман тргнува кон спалната, …