Пијаница

Се враќа Трпе дома, дрво пијан и Трпана уште од врата почнала да му се дере:
– Пак си пиел, пијаницо една!
– Чекај малку Трпано, колку пати те имам из*бано овој месец?!
– Епа, мислам 10 пати…
– А колку пати, сум се опил?!
– Па едно 5-6 пати.
– Епа кога е така, зошо не ми викаш е*ач, туку пијаница?!

Обиди се со

Ист

Разговараат две плавуши: – Убава ли плата зема маж ти? – Како сите други. – …