Дома / Вицови / Виц на денот / Гравитација

Гравитација

Дошол Ајнштајн во Битола за да држи предавање на студенти за гравитација. На крајот од предавањето прашал:
– Дали има некој прашања?
Трпе од третиот ред кренал рака.
– Ајде ти од третиот ред, како се викаш?
– Трпе.
– Повели Трпе.
– Не мојш бе чоек само така да глеаш на работите…

Обиди се со

Ист

Разговараат две плавуши: – Убава ли плата зема маж ти? – Како сите други. – …