Дома / Вицови / Чистота

Чистота

Трпе ја прашува Трпана:
– Трпано ја исчисти ли куќата?
– Да, ја исчистив.
– А прашината на полицана?!
– Не ја чепкај, таму запишав телефонски број…
– А пајаков во ќошов?!
– Што ти е крив па сеа Столе?!

Обиди се со

Кујна

Цветко го прашува Трпе: – Трпе готвиш ли ти дома? – Не, Трпана ми забрани …