Дома / Вицови / Личности / Заболекар

Заболекар

Заболекарот додека се спрема да ми извади заб:
– Не се секирај Трпе, за се има прв пат.
– Ама докторе, јас не сум Трпе…
– Знам, јас сум Трпе…

Обиди се со

Кујна

Цветко го прашува Трпе: – Трпе готвиш ли ти дома? – Не, Трпана ми забрани …