Мажење

– Трпано, ти омажи ли се?
– Не.
– Е оти ма?
– Не знам. Пробуват ме, фалат ме, ама не ме зимат…

Обиди се со

Полиглот

Го прашале Трпе: – Трпе колку јазици зборуваш? – Осум. -Еј, осум!? Ај кажи нешто …