Чизми

Се враќа Трпана од работа видно растревожена и му се жали на Трпе:
– Директорот ми се пушташе денес ветувајќи ми нови чизми, ако имам секс со него…
– Какви чизми ма ?!
– Еве овие…

Обиди се со

Полиглот

Го прашале Трпе: – Трпе колку јазици зборуваш? – Осум. -Еј, осум!? Ај кажи нешто …