Дома / Вицови / Прашање – Одговор (страна 3)

Прашање – Одговор

Кармин

Му го поставуваат на еден Шкот вообичаеното прашање:
– Што носат Шкотите под килтот?
– Во успешен ден…. кармин!

Пари

Тато што се пари?
– Убави коли, шампанско, лепотици…
А што значи да немаш пари?
– Автобус, домашна ракија, мајка ти…

Струја

– Зошто струјата е курва?
– Мора да ја плаќаш, а не смееш да ја дираш.

Кебапи

Зошто босанец јаде кебапи?
– Па не се живее од воздух, мора нешто да се јаде.
А зошто босанец јаде бурек?
– Па да смени малце… нема да јаде само кебапи.

Срам

Колку пати во животот жената поцрвенува од срам?
– Пет пати.
Прв пат: кога и е првпат.
Втор пат: кога прв пат ќе го изневери мажот.
Трет пат: кога прв пат ќе и платат.
Четврти пат: кога прв пат таа ќе плати.
Петти пат: кога ќе плати, а ќе и ги вратат парите.