Женачка

Малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато, абе зошто се ожени ти со мама?
– Слушаш ли жено! И на детево не му е јасно!

Обиди се со

Изневерување

Цветко загрижен му кажува на Трпе: – Пријателе, не знам како да ти кажам, но ...