Трезен

Во петок сабајле, за време на патот кон градинката малиот Трпе му вика на татко си:
– Тато, може ли денеска да дојдеш да ме земеш трезен?
– Зошто синко?
– Епа последните четири пати наместо мене ја земаш учителката…

Обиди се со

Лозинка

Трпе отишол кај Цветко на гости: – Ке може да ми го кажеш пасвордот од ...