Слика

На еден војник му стигнува писмо од неговата девојка во кое таа му пишува:
– Драг Трпе! Јас веќе неможам да бидам со тебе. Далечината меѓу нас е преголема. И морам да ти признаам дека четирипати те изневерив откако отиде во војска. А тоа не е во ред. Извини те молам и испрати ми ја сликата што ти ја дадов. Поздрав Трпана.
Војникот, целиот потресен од писмото оди кај другарите и бара фотки… Сите можни што ги имаат, од мајки, од сестри, девојки, баби. Собрал вкупно 76 ги ставил во писмо и на него напишал:
– Драга Трпана! Жал ми е ама не се сеќавам која беше ти. Те молам пронајди си ја сликата, и земи си ја, а другите врати ми ги. Поздрав.

Обиди се со

Чувство

Зборуваат Трпе и Цветко: – Го знаеш она чувство кога ти идат лиги од мирисот ...