Развод

Трпана му вика на Трпе:
– Види се колку си пропаднат, само пиеш ли пиеш! Не можам да продолжам да живеам со тебе, уште утре одам и поднесувам барање за развод!
– Добро де, оди поднеси и после кога ќе излезеш на улица луѓето ќе викат – ја гледате ли онаа, и Трпе пијаницата ја остави…

Обиди се со

Трпе од Кавадарци

Трпе и Трпана се заминале за Њујорк на гости кај синот. Се качиле во едно ...