Рати

Трпе се загледал во една згодна блондинка и инстинктивно ја прашал:
– Извинете госпоѓице, веќе цел час ве гледам и сакам да ве прашам… Градите ваши ли се?!
– Уште не. Имам уште 2 рати од кредитот за исплаќање.

Обиди се со

Диплома

Трпана го наоѓа малиот Трпе како плаче: – Шо плачеш бе? – Си ја изгубив ...