Дома / Вицови / Личности / Пијана ноќ

Пијана ноќ

Става Трпе сабајле, мамурен после тешко пијанство и ја гледа Трпана како му го чисти исповратеното палто.
За да се оправда и вика:
– Замисли Трпано, синоќа си седам у кафана и поминуе еден пијан покрај мене и ме исповрати, кага му врзав еден шамар!
– Малку му било шамар Трпе, малку!
– Зошто?
– Оти ти се испосрал и у гаќите.

Обиди се со

Латински

Трпе оди на доктор и прашува: – Докторе, кажи ми на чист македонски јазик, што ...